För  bilder, följ länken till min Instagram 

Strömsholm

2012-08-28

Robban gick som häst nummer 2 vid 9 lördag fm. Så jag var 04,15 i stallet och fixade klart honom...

På framridningen kändes han laddad och hyfsat koncentrerad för att vara borta med massa andra hästar, inge gap och skrik. Väl inne på banan blev han lite spänd, men man kan få vara det när man bara är 4-år. Traven kändes fin, men när han är lite spänd går han hellre uppåt än framåt så trav längningarna blev bra men det finns mycket mycket mer. Galoppen gick han på framåt fint, men då han var lite spänd blev det svårt att ta ihop han så mycket som han kan och behöver visa för högre betyg. Skritten därimot kändes super fin! Bo Jenå inlede med att säga att man inte kan önska sig mer av en skritt, betyg 9 (varför får man inte 10 då?) traven beskrev han precis som jag kände, samma med galoppen betyg 8-8 utvecklingsbarhet 8. På typ fick han 9, huvud, hals och bål 8, benställning 7.

Då dessan poäng höll sig i topp hela lördagen och även söndagen... Så himla roligt! Robban fick högst gångartspoöng av alla hästar. Men vi delade segern med en av Mads hästar, då den hade högre exteriörpoäng.

Rico gick väldigt fint och var lydig, han fick 7-6-7 på gång 7 på utveckling, 8 på typ, 7 på huvud, hals och bål samt 7 på benställning. Så jag är väldigt nöjd med honom också, det är en jätte fin häst som kommer passa ägaren perfekt att utvecklas tillsammans med.

Constanzia stod nog för dagens skräll! Hon har ju aldrig varit utanför Rimbo för träning eller tävling i hela sitt liv, och skötte sig exemplariskt. Lugn och fin bland alla hästar och människor. Väl inne på banan red jag på henne lite väl mycket i både trav och galopp vilket Bo Jenå på pekade, han höll fram att det finns många kvaliter i hästen och mer styrka och träning blir det bra. Hon fick betyg 7-6-6 på gång utvecklingsbarhet 7, typ 8!!! huvud, hals och bål 7, benställning 7! Jag är så fantastiskt nöjd med hennes siffror... För 3 månader sen hade jag knappt trott att det skulle vara möjligt att visa henne. Som Angelica säger, den fula ankungen har blivit en svan... Vilket vi verkligen fick svar på när hon fick 8 på typ, med orden: ädel, vackert huvud och propertionelig. De rann nästan en liten tår när vi gick ut...

Alla tre klarade hoppningen godkänt, Constanzia fick beröm för sina fina framben och bra teknik men för dagen ville hon inte riktigt hoppa. Men det finns där..

Rico var inte alls sugen på att hoppa, men kom iallafall igenom hela banan utan problem.

Robban därimot var bedömmingen lite skum.. Han hoppade alla hinder med godvilja utan att stanna eller ens tveka, förns sista hindret som hon fick ta om en gång. Han fick samma betyg som bägge ovan... Vilket jag tycket känns fel, visst jag kan inte uttala mig så mycket om han teknik, men viljan, hallå, han älskar att hoppa och gjorde det även då. Men med resultatet i hand från lördagen, hade dom varit snåla. En hopphäst fick diplom med betyg 8-8, sen låg resten på 7-6-5.. Mycket märkligt.

Måste ju även passa på att tacka alla som fick dagen att fungera:

Angelica, Cornelia, Meja, Maria, Mamma, och Sussi som fanns på plats. Jannica som kom förbi och hjälpte mig under fredagen också. Pappa och Pelle som mockade och tog hand om de hästarna som fanns kvar hemma. Pappa kom även och hämtade Robban så han slapp stå i bussen hela dagen. Vi hade en jätte rolig dag, med mycket skratt och bus, bra väder och fina hästar.

Fler bilder kommer.

Nu är det dax att ladda om batterierna för Enköping 9 september, dit åker bara Robban. Sen blir nästa resa Flyinge 2-7 oktober.... Det blir spännande.

På torsdag ska jag träna för Soffi Fleming. Jag gjorde det nån gång på min första B-ponny å de var ju ett tag sen. Jag lastar med Florie och trimmar lite, hon har förövrigt känts himla fin sista tiden så det blir kul att visa upp henne.

Collepålle känns fortfarande super fin, börjar bli högre i formen och bakbenen lite snabbare. Vore så roligt om han nu håller...

Antal kommentarer: 4

2012-08-28 14:47:39 - Jenny

Hej och grattis till vinsten, väl förtjänat. Jag skall visa min 4-åring på kvaliten på lördag och funderar mkt kring hur mkt man kan/bör rida fram sin häst. Givetvis är det individuellt beroende på hur pigga och hur mkt framridning de behöver. Men hur länge red du fram dina.. ja på ett ungefär. Vore jättekul att höra!

Stort tack på förhand/J

2012-08-28 15:41:42 - Fredrik graucob

Måste kommentera att min klass älskade Robban! Dom snackade en massa om honom och tyckte det var snålt på hoppningen. Men härligt att se honom grattis! :D

2012-08-28 22:14:50

Tack för gratulationerna! Bra att det inte bara var jag som tyckte dom var snåla i hoppningen på honom.:S
Jenny: För att göra ett långt svar lite kort :P.
Jag lägger träningen redan 3 veckor innan 3- och 4-åringarna visas dag för dag, beroende på energi, hur de ligger i fas och hur de känns för dagen. Beronde på om man vill satsa mest på gångarterna eller hoppningen när man är där, blir ju lite avgörande till hur mycket man rider fram dom, då gångarterna går först. Varken Robban eller Rico vill jag sitta upp på direkt så dem longerar jag en stund, så de kan busa i lina ca 5 min först. Sen känner jag på dem i ca 10 min, kollar gas och broms, höger, vänster sida. Känns det bra skrittar jag bara tills det är dax. Kvaliten är ju en långdag för våra ungahästar, så det är bra om man tänker igenom innan hur mycket man tror att just sin häst orkar. Men ca 15 min innan start är nog ett rätt bra mått på hur länge du bör rida fram. Gå gärna med hästen en stund innan så du kan trava ganska direkt och känna hur den känns just denna dag, då kan man bara skritta om man känner sig nöjd med känslan. Vill man ha högst poäng i hoppningen blir ju lite gångarterna framridning också. Sen finns ju alla möjliga undantag också, heta hästar, slöa hästar, okoncentrerade hästar... Så det finns många svar på din fråga. Hoppas det går bra för dig på kvaliten och hoppas du fick lite svar på frågan! ;) Sara

2012-08-29 07:59:41 - Jenny

Stooort tack för fint och bra svar! :)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)