För  bilder, följ länken till min Instagram 

More pics

2012-07-17

 

Sol, och mousserande...

Mat i hela mun.

Jag måste säga att det var en fantastisk resa!

Vi besökte flera städer och började med:

Fina  Helsingfors, som var mycket vackert och varmt! Där gick vi omkring och tog en fika längs vid vattnet. Strövade lite, folk tror ju att tomten bor där, så de sålde redan julsaker.

Nästa stopp var St Petersburg, vilket var väldigt mäktigt, bara tullen med en stämpel i passet kändes mäktigt. Vi tog en guidad tur där på 5 timmar så vi såg det mesta, och gick runt bland alla palats med flera 100kg  guld på taken, runt bland Peter den stores ställen, och ubåtar massor med militära båtar, plan.( snacka om rustade). Jag hade tyvärr inte med telefonen dit pga stöldrisk, men speciellt land.. Häftigt att varit där. Påminde lite längs med shoppinggatan om Paris och London.

Nästa stop var Riga, fantastiska Riga.. Åk dit!! Helt underbar stad med shopping och mysiga små resuranger, inga bilar i staden och bara gamla hus från Hansa tiden. Vi blev lite kära, jag och Pelle.. Lilla Venidig.. Mycket folk  med mycket pengar bor där..

Sen hade vi en heldag till sjös, bara vatten och sol runt om oss, för att tidig morgon möta Gdynia och se Polen.

Framme i Gdynia tog vi en tur på 6 timmar runt i Polen för att avsluta på läskiga Stutthof, koncentrationsläger.. Jag kan inte riktigt smällta intrycken därifrån, läskigt men samtidigt intressant. Jag hade en typ av illamående känsla i hela kroppen på em efter, och faktiskt flera dagar efter.. Helt sjukt, vi satt  SS huvudkontor och tittade på film för att sedan gå ut och se, barackerna, kläderna, sängarna, operationssalarna, akutrummet (där de flesta var sjukare när de kom ifrån, än innan) gaskammaren, ugnarna, askan av människor, allt.. Jag vet inte vad man känner, men alla borde se hemskheterna.. "Place of horror" som guiden sa.. Ugnarna...

Massor med blommor, ljus och flaggor fanns över hela Stutthof för att hedra alla offren.

Sist stannade båten i Visby. Båten var för stor för att komma in i hamn, så vi la oss ca 500 meter från hamn. Där imellan gick transfer båtar för att komma till Visby. Det blåste jätte mycket under hela dagen, och det tog nästan en halvtimme att ta sig till Visby med transfer båtarna. Stora vågor gjorde att det tog väldigt lång tid. Så, med tanke på att jag har varit i Visby säkert 20 gånger innan, och Pelle och jag var i Visby förra året på semester, stannade vi kvar på båten i poolen. Vilket var väldigt trevigt!!

Summan summarum, vi behövde de här tillsammans.. Förutom pooler och fina städer, bör tilläggas: fantastisk mat ( 4-rätters varje dag ) service, shoppniggata (på båten!) band som spelade på alla olika ställen, teater, klättervägg, underbar frukost och lunch. Jag måste säga att allt var bra.. Det ända som saknades var minigolf banan ( finns tydligen på enannan av deras båtar)... hihi!!!

Angelica har ridit Colle när jag varit borta. Robban fick bete här hemma,  resten på helbete. Även denna vecka, bara Colle och Robban hemma, idag hann jag faktiskt fiska! På måndag kommer alla hem igen, plus två till så då bli det sju igen och fullt ös! Skönt med ledigt, men skönt igen med rutiner.. Vad gör man när man bara har två hästar???

 

 

Antal kommentarer: 3

2012-07-18 13:07:08 - Micke

Whooosah!

2012-07-23 19:55:49 - Michel, picasaweb.google.com/fionalina09/120722FionaLangeE...

Hej Sara! It seams you have a good summer! :P Hope you and your Family doing well! Say hello to everybody! I'm sure you haven't seen my daughter!:) Hon är mycket söt!
picasaweb.google.com/fionalina09/120722FionaLangeE...

2012-07-24 21:18:46

Tack Michel! Long time ago, you hava very söt dotter!(inlove)
Kram to u and youre family. Might se u in Arosa next year..?(flower)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)