För  bilder, följ länken till min Instagram 

Uppsala och Rimbo

2012-05-07

I tordags eftermiddag bar det av till Uppsala för unghästkval. Jag hade ju inte ätit sen tisdags kvällen, så jag var lite lätt matt.. Jag var lite osäker på om jag skulle åka, men nån timme innan vi var tvungna att åka bestämde jag mig. Då började jag känna att jag var lite hungrig, så jag fick iallafall i mig en macka på vägen dit, så då kändes det mycket bättre. Tack Annelie som kunde komma med och vågade trots att jag varit sjuk..

Boris var först ut. Underlaget på framridningen var väldigt djupt och tungt, vilket inte Boris gillade alls. Han blev stark och protesterade, troligtvis för han fick mjölksyra och tyckte det var jobbigt. Det resulterade i att han blev rätt tråkig inne på banan och inte riktigt var med mig, 65%.. Så jag var/är väldigt missnöjd.

Även Florie tyckte underlaget var tungt och djupt, det var en ganska stökig framridning med hästar runt om och transporter som åkte vid sidan av. Hon blev super het och laddad, så hon råkade bita sig själv i tungan... De ville inte riktigt ge med sig så jag fick tyvärr ta beslutet att stryka henne, jätte tråkigt men ibland blir det så med ungahästar.

Hem och ladda upp batterierna och trimma inför söndagens tävling i stället.

Lördagen hade jag fullt hela dagen, först mina 7 hästar och sen 3 träningshästar. Sen till svärfar och fira hans 65 års dag. Men bra hjälp underdagen så fungerar de.

Söndagens schema var tajt, 6 starter på 3 olika hästar i 2 klasser. Jag hade gjort ett tidschema med tidpunkter för dagen så det flöt på jätte bra. Först ut var Cosmopolitan, jag hade ridit honom dagen innan och känt lite på honom och han var ok då. Han skötte sig utomordentligt bra fick 66,5% vilket både ägare och jag är nöjda med. Boris gick som andra häst, han hade lite attityd och ville inte riktigt idag heller, visst han gick bra men han kan sååå mycket mer 67,5%, ok. Florie var sist ut hon var väldigt het på framridningen och innan start, men sköte sig även hon rätt bra framför allt i travprogrammet 64,5%.

Florie gick först ut i LA3, men jag tror hon var lite trött och tyckte att det här med inridning i galopp var väldigt svårt.. Hon blev het redan i från början.. En felridning och lite annat strul blev endast 52,5%. Men fin är hon!

Cosmo gick fint i andra klassen också, några kommunikations missar och kanske inte riktigt lika bra tryck som i första klassen 62,9% , jag tyckte  nog kanske vi kunde fått lite mer poäng..

Boris som varit i hagen hemma tyckte det var lite märkligt att vi skulle göra honom fin igen, han stod och sov när Angelica borstade honom. Tyvärr fick vi en miss i tidsplaneringen på 10min, så min framridning blev alldeles för kort. Han blev lite hetsig och låg på för mycket 58%, helt ok med tanke på att jag hade en dålig känsla. Men som sagt han kan så mycket mer! Domaren hade bara lovord om honom.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)