För  bilder, följ länken till min Instagram 

Hogsta

2012-04-28

I torsdags bar det av till Hogsta för kval till Flyinge och Falsterbo. Först ut var Florie som hade startnummer 1. Hon kändes ok på framridnigen lite laddad i galoppen, men traven kändes bra, hon travlängde och lyssnade på halvhalterna. På väg till ridhuset spände hon till lite grann, men kändes ändå helt ok när vi började. Trav programmet gick faktiskt väldigt avslappnat, hon gjorde sitt bästa trav program av alla starter hon gjort. Sen kom skritten, hon skrittade faktisk något kort men de var iallafall inte jogging som det kan bli ibland. Så långt var jag väldigt nöjd med henne, sen spände hon till lite in i galoppen vilket tyvärr blev mer och mer ju längre in i programmet vi kom. Så det drog ner väldigt på resultatet, lösgjordheten och galoppen, väldigt synd. Men hon blir bättre och bättre för varje start och jag tror på henne...Resultatet blev 63% så mycket bätter än i Enköping.

Sen blev det Boris tur, han gick 16.25 så han hade haft lite väntan innan. När vi tog ut honom och skulle göra i ordning honom var han väldigt upp i varv och okoncentrerad. Gnäggade efter Florie i ett.. Men när jag började rida honom kändes han kalas fin, mjuk rund och med mycket power. Väl inne på banan blev han lite stark i övergångarna från ökad trav till samlad trav, skritten blev lite kort men bättre mot slutet.  Han fick 7,5 på trav 7,5 på galopp men bara 6,5 på skritt och lösgjordhet allmänt intryck 7,0 med kommentaren mycket flott häst! Så jag är jätte nöjd med Boris, nästa vecka tar vi kvalet! Det där två 6,5 ska vi få bort.

Tack snälla mamma och Jannica som följde med och hjälpte mig under tävlingen!

Nu laddar vi upp för 3 maj i Uppsala med Gustaf träning på onsdag. Sen blir det tävling igen 6 maj på ridklubben. Skulle behöva hästskötare till den dagen också, det bli många starter den dagen.. Tror 6 el 7.. Så jag skulle behöva en hand, någon? =)

Boris som 3-åring.. Han har utvecklats en del...

Januari som 5-åring

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)