För  bilder, följ länken till min Instagram 

Debuten avklarad

2012-04-02

Det blev en lång lördag, precis som jag trodde. Jag hade ju läst innan att det ev skulle snöa underdagen, men från de och att faktiskt vakna upp i ett vinter land 6 på morgonen kändes väldigt... kallt! Men på med kläder och ut å knoppa, vi rullade från Kundby runt halv åtta på morgonen med Florie. Det var väldigt dåligt väglag så vi fick köra rätt långsamt, lastbilen är kanon att köra men jag har ingen lust att hamna i diket. Vi gjorde i ordning Florie på en gång och räknade med att jag skulle rida vid 9.30.. Men de gick fort, ska jag säga 9.19 startade jag.. Med andra ord blev framridningen lite för kort... Florie var hemskt spänd och överladdad, men vi gjorde alla saker där man ska fast väldigt spänt. Resultatet blev 54% och vi blev runt 6a från slutet. Men första gången inne på en bana, så tycker jag att det är ok. ( Domaren låg väldigt lågt i sin bedöming, den som vann hade 65%)

Ganska snart efter kom mamma och Maria med Robban i släppet, jag hann ta en macka sen skulle jag rida fram honom. Han var väldigt nervös och hingstig, många gånger tycker jag att när hingstar blir nervösa visar det sig genom att de blir extra hingstiga och olydiga. Varje gång en häst gnäggade gnäggade Robert tillbaka, och de stod en i stallet som gnäggade konstant och Robban svarade hela tiden..

Angelica ledde mig till framridningen, då var han ganska lugn. Men när vi kom in i det lilla ridhuset med 6 hästar i ( vilket redan är litet att rida i när man har en äldre häst som är lätt att styra) tappade Robban fokus helt på mig, det gick inte att rida fram bland alla dessa hästar.. Jag visste när jag anmälde att det fanns en utomhus bana i fall de inte skulle funka i ridhuset, sagt och gjort så fick vi rida fram i snöstormen. Han gnäggade och var allmänt okoncentrerad, men jävlar va han kan röra sig när han tar i!! Så han glimtade till i mellanåt... Han fortsatte att vara olydig och okoncentrerad på collectingring också, såpass att jag bestämde mig för att om han inte slutar så går det inte att starta honom. När han kom in på banan hade jag lite tur för han började titta på domaren och staketet i stället och glömde helt enkelt bort hästen som stod och gnäggade hela tiden. Han lugnade ner sig inne på banan och började lyssna lite, de som hände i stället när han lugnat ner sig var ju att bensinen tog slut.. Han blev rätt trött därinne.. Men vi styrde runt hela programmet ganska bra vilket resulterade i 61.5% och en fin 9onde placering av 40 starter. Vilket jag är super nöjd med!

Här är film från en tokig Robban i collecting ring. På youtube sidan ligger filmer från starterna med Florie och Robban.

 

Florie blev först ut i vårat lag, hon var betydligt mycket bättre i andra klassen. Fortfarande rätt het, men höll sig på mattan. Domaren skrev :    " Mycket fin häst med mycket gång och nerv" vilket stämmer väldigt bra. Hon gick väl på ungefär 1% av sin kapacitet... Hon fick 61% och blev bäst i vårat lag, och hamnade i mitten av starfältet. Så det är jag jätte nöjd med. Florie var också väldigt nöjd efter sin start, en trött dam som fick åka hem och gå ut i hagen.

Pytt Hamberg Rånäs vann med sin fina EG Dalton på 70%, Boris bror Sasha kom tvåa på 67% de sista placerade låg på 64% så vi är inte långt därifrån. Laget kom på 10onde plats av 13, men nästa omgång då kommer vi igen!

Måste även tacka mina fantastiska hästskötare under helgen, Angelica Maria och mamma utan er hade det inte fungerat. Ni är guld värda =)

Antal kommentarer: 2

2012-04-02 16:17:45 - Lisa

Vad fin han börjar bli den där Robban!! Det där kommer bli kalas när han är lite mer "klar"!! :D

2012-04-03 14:09:42

Jag tror på den där lilla jag med :P
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)