För  bilder, följ länken till min Instagram 

Träning för Gustaf

2012-02-20

Träningen för Gustaf i helgen var super kul, alla som var med verkade jätte nöjda. Boris och Florie gjorde båda två väldigt bra jobb.

Gustaf tyckte Boris utvecklat sina gångarter enormt mycket och traven blivit väldigt stor! Galoppen är rund och luftig, med välunderstatta bakben. Med Boris villa han att jag skulle jobba mer på att få honom mer lydig och stadigare i formen. Han tyckte inte jag behövde rida på honom mer i traven eller galoppen, mer ta tillbaka honom lite för gångareterna är så pass bra att går han på 80%  så bör han lätt klara sina kvalgränser ändå. Han rör sig i traven nästan som en GP häst i mellanåt och han har inte riktigt styrkan för att bära sig där hela tiden, men mer styrka så kan han. ( Han är ju bara 4½ år..)

Florie gjorde även hon ett kalas jobb, hon börjar bli rundare i formen kunna söka sig mer framåt neråt och kunna länga och ta tillbaka sig.  Galoppen är helt underbar på henne, när hon tar tillbaka sig lite grann sätter hon nästan bakbenen i magen. Hon kommer kunna göra SÅÅÅ fina piruetter och galopp ombyten när hon blir stor. Gustaf var väldigt imponerad av henne och tycker också hon är en häst för de högsta klasserna.

På torsdag blir det Mattias träning på Brollsta igen, så roligt! Jag hade lite problem att kunna vara med då jag jobbar till kl 19 på synsam. Men toppen Angelica kunde köra Boris till Brollsta så jag får svida om på jobbet och köra rally till träningen så hinner jag. Vad gör man inte för lite träning? =)

Här hemme traskar Colle runt i sin lilla sjukhage, han ska vara där en vecka till. När stygnen är tagna får jag börja skritta honom, hur det nu ska gå till.....

Jag har särat Boris och Robban från varandra, de är såå ledsna vilket liv det varit här.. Men de gick liksom inte längre de leker och busar men de går lite hårt till ibland, och Robban ska ju ta det lugnt nu. Vi får väl se sen, men risken är att Robban blivit för hingstig när de varait ifrån varanadra en längre tid. Och jag vill inte att något ska hända nån av dom..

Hästarna varockså väldigt nöjda efter träningen...

 

Antal kommentarer: 1

2012-02-20 22:44:08

Vad roligt att det går bra för dig med dina hästar! Kan du inte filma när du rider Boris för Mattias?!! Vore roligt att se!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)