För  bilder, följ länken till min Instagram 

2mm benbit borttagen

2012-02-16

Idag blev en lååång dag på hästkliniken. Lastade kl 7.15 så jag kom till kliniken vid 8, sen var det bara att vänta.. Vi tog ut och sprang med honom samt longerade ingen hälta alls där, skönt, men samtidigt är de ju så konstigt..  Kl 13 var operationstid, Kalle som skulle utföra kom straxt efter 13 och sen var det bara att vänta igen..

 Jag var inte med inne på op idag, jag var med när vi la Zonath för länge sen och jag tyckte det var väldigt jobbigt när min lilla plutt låg där. Efter Zonaths operation så ville han inte riktigt vakna ur narkosen, han bara låg och ville inte ställa sig upp. Personalen hade försökt få upp honom men han ville inte, så det gick och hämtade mig efter en stund. När jag kom till uppvaket och pratade med honom började han gnägga helt förtvivlat (!) och han ställde sig upp på en gång, helt otroligt! Han var så glad när jag kom, lilla gubben.. Tillsaken hör att jag aldrig trott att hästar har direkta känslor för människor, men efter det har jag insett mer och mer att de faktiskt har känslor, lite som hundar...

Men åter till Colle idag, jag var in på uppvaket och kollade till honom innan han reste sig å dom ser ju nästan döda ut.. Men de var han ju inte =)  Jag stannade på kliniken tills det att han mådde ok, inte bra, å då var kl 17. Han såg fortfarande lite ut som Bambi på hal is där han stod i boxen och vinglade innan jag åkte, men han stod iallfall upp och verkade hungrig.

Resultatet utav denna dag blev att det hittade benbiten och tog bort den, vilket känns väldigt bra. Leden såg fin ut där biten varit, men det som man såg var att det finns lite som skavsår på nedre delen utav kotsenskidan vid gaffelbandsfästet (lågt). Det hoppas vi att man kan behandla med kortison och ev shockwawe, vi kommer även att behandla honom i halsen. Konvalecens tiden blir ca 2 veckor box vila, sen helst börja skritta honom i 4 veckor alt skicka honom på spa.. För att sedan försöka rida igång honom under låååååång tid. Sen får tiden utvisa hur det här gått.

När vi ändå är inne på spåret operation, så blir det operation för Robban måndag nästa vecka för att städa upp runt griffelbenet. Efter att Gustav tittat på bilderna idag betsämmde vi så, han har en fraktur på benet som Gustav tyckte var bättre att fixa än att bara vänta ut. För man vet ju inte om den läker själv.. Så då måste han också sova...Jobbigt..

Imorgon ska jag hämta hem Colle, hoppas han mått bra under natten och känner sig pigg imorgon.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)