För  bilder, följ länken till min Instagram 

Duktiga Robert och Florie

2012-01-30

Helgens träningar för Mattias var mycket givande för både mig och hästarna. Robban fick nog sitt första "riktiga" träningspass! Så roligt, han har sån talang för samling den där.. Vi tränade mycket i traven på båda, för att kunna reglera takt och tempo mer som jag vill inte som hästarna vill. Mer styrka och mer tid så kommer dom bli så fina, vänta bara 2 månader så kommer skillnaden vara stor mot idag.

Mattias tyckte att båda hästarna utvecklas enormt mycket sen sist han såg dom, och att Robban vuxit i sin kropp lite bättre. De syns på filmen att han blivit större  Han har också hitta väldigt mycket balans i sin galopp den kommer bli ännu bättre när han får mer styrka i sina bakben. Traven och schwunget med lite hängande rörelser kommer han också hitta med mer styrka. Några steg när vi korta honom i traven fick han till ett eller två steg med tendens till passage, de finns där.

Florie har framför allt blivit så mycket bättre i galoppen, hon börjar kunna galoppera lite lugnare och bli mer koncentrerad på mig. Hon fick mer schwung och började lyssna väldigt fint på mina hjälper. Med hennes mekanik och otroliga kvickhet kommer hon att lära sig lyfta sina ben riktigt högt, alla samlande rörelser kommer hon göra med väldig energi och uttryck. Vi hade grammantygeln på henne i dag för att vi skulle komma åt henne utan att hon ändrade formen och lugnt söka sig mer framåt neråt. Vilket idag fungerade väldigt bra, hon var mjuk och fin i nacken och ville ner även fast vi pressade på henne endel.

 

 Lite trav på Florie, på länken nedan här ligger galopp på henne också.

http://www.youtube.com/embed/H8d_SJg4RaE

 

 

Finns fin travfilm på länken nedan på Robert, han har blivit lite större...

http://www.youtube.com/embed/rCcqg-jd-AU"

Jag är så himla nöjd med båda hästarna, och Mattias är en väldigt positiv och glad att träna för med massa bra knep. Jag hoppas att han hinner komma även fast tävlingsäsongen drar i gång nu och han brukar ju ha ett gäng hästar som ska tävlas..

 

 

Antal kommentarer: 2

2012-01-30 18:25:13 - Linda

Så fina dom är båda två (heart)

2012-01-30 23:04:40

(star)Tack!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)