För  bilder, följ länken till min Instagram 

Flyinge

2011-10-07

Vi har varit under veckan på Flyinge för att rida finalen för 4-åriga dressyr hästar. Jag och Annette åkte ner i tisdags med Boris så han skulle kunna vila lite innan. Det tog oss 7,5 timmar att åka ner (vilket känns väldigt fort om man jämnför med 9 att åka med släp) och Boris stod fint hela resan ner. Väl framme ca 21 på kvällen var det väldigt blåsigt och tråkigt väder, hästarna stod i tält stall varav det lätt som taket skulle blåsa av. Boris tyckte de va så där att stå i boxen... Vi började onsdag morgon med en lång promenad och veterinär besiktning. Han var väldigt orolig när vi var ute och gick och svaravde på varje hingst som skrek i tron om att Robban skulle vara där.  Vid ridingen mitt på dagen kändes han väldigt trött och okoncentrerad, han hade ingen lust riktigt att lyssna. Hopphästarna på andra banan var mycket roligare att tittta på.

Till torsdagens final fick vi tid kl 10.03 att starta, vi skulle gå tillsammans me bla ädla och otroligt vackra Son der sohne så ordentigt med publik skulle de vara.

Jag skrittade från stallet 9,35 och började försöka losa redan på vägen upp, han kändes ok och var piggare än dagen innan vilket kändes skönt. När jag började trava och jobba honom kändes han också rätt ok, han var inte lika fin som i kvalet men ändå ok.

När vi skulle in i ridhuset  var det som vi gick in i en väg, Boris ville inte. Han blev stark och framför allt lång i halsen vilket resulterade i att han tappade all lätthet i fram, så både traven och galoppen blev väldigt kort. Plattfall skulle man kunna säga, ordentigt magplask..

Hanchen var med med sin fina Farewell avkomma hon placerade sig 4 i går och gick till omg II!! Jätte kul ska sitta vid datorn i morgon så jag kan se!

Jag måste även tilllägga att domarna är JÄTTE hårda, alla 4 åringar som var med var fantastsikt fina och välutbildade rörliga och mycket gång. Tråkigt tycker jag att vi inte kunde visa våran bästa sida i finalen, men vi är ändå väldigt stolta över att han räknas till de 50 bästa 4-åringarna i sverige!!!

Nu ska jag åka och hämta hem mina fina flickor från betet.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)