För  bilder, följ länken till min Instagram 

säkerhet

2016-07-25

En grej som har etsat sig fast i mitt huvudet efter fallet med hästen i mars, är säkerhetsstigbyglar. Tänk om jag hade i fallet, och efter att han rasat över mig och på väg upp igen, fastnat med foten i stigbygeln. Sedan blivit släpad efter honom runt på ridbanan i sken då hästen fått panik och med alla skador jag redan hade.. Den bilden finns i mitt huvud och rullar om och om igen.. Visst är de ju så att OM och MEN inte finns, annat än i ens  huvud. Men, tankarna finns.. Jag har fått verktyg från psykologen hur jag ska agera när detta händer mig (=panikångest). Det är en sån där grej som får mig att vakna kallsvettig med hjärtklappning på nätterna flera gånger och inte kunna somna om. Det rinner över mig även på dagarna. Men de blir bättre, sakta men säkert. 

 
Innan jag började rida igen nu beställde jag säkerhetsstigbyglar till alla mina sadlar. Jag klarar inte längre psykiskt att rida utan. Skräcken att foten skulle glida igenom, man fastnar och blir släpande  efter... Att något sånt skulle hända får de att krypa i hela kroppen och jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. 
 
Visst har väl under alla år som jag ridit utan säkerhetsstigbyglar  ridstövlarna minimerat risken att något sådant skulle hända. Men ändå.. Å egentligen, varför är de inte lika vanligt bland dressyrryttare att använda som hopp el fälttävlansryttare?  De som jag köpte nu ser ut som vanliga stigbyglar bortsett från att de fjädrar ut.. Men skulle foten komma igenom om en häst bråkar och man glider av, så kommer foten loss och olyckan minimeras rejält. 
Lina kommer aldrig få rida utan. 

Antal kommentarer: 3

2016-07-27 13:23:37

Bra gjort. Så säkert som möjligt. Vad heter stigbyglarna?

2016-07-27 23:11:17

Hej!!! Dom heter foot saver ;)

2016-07-27 23:15:27

Lägger en bild på instagram
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)