För  bilder, följ länken till min Instagram 

Att läka ihop igen

2016-07-08

Jag har absolut nu vågat mig upp i sadeln och ridit, vilket känns fantastiskt!! Vilket jag känner är en stor del av att kunna läka ihop igen. Men de är ju inte som innan, långt ifrån. Både muskler och det mentala saknas. 

Jag har tex fortfarande svårt att klä på mig, då de saknas så mycket muskler och balans för att kunna bara stå på höger ben. Jag kan inte springa, jag har svårt att gå fort även fast jag inte vinglar längre. Jag kan knappt lyfta högerben rakt ut från marken om jag ligger ner, trots all träning jag lägger ner. Jag har de trögt att ta mig i och ur en bil. 
 
Den mentala biten med hästarna som påverkar mig mycket är att tex leda hästar (och även när jag rider), så fort en häst vänder ett öra åt felhåll går de som en iskall kår genom kroppen på mig, hjärtat slår snabbt och jag blir rädd. Jag är/har blivit rädd för hästar som på nåt sätt reagerar. Även hästar som andra sitter på, framför allt hästar som reser sig får mig att må illa av rädsla. Jag har alltid haft väldigt respekt för hästar och hur de beter sig, säkerhet och inte något slarv i min hantering av hästarna har alltid varit a och o.
 
Jag vet att den mentala biten vad det gäller olyckan inte riktigt gick att föreställa sig. Jag har varit så säker på att den dagen jag skulle må bättre i kroppen skulle allt bli mer som vanligt, jag skulle sluta tänka på vad som hände. Men olyckan förföljer mig fortfarande varje dag i allt jag gör, jag blir påmind om den hela tiden då min kropp inte är med än. Även fast jag är överlycklig över att jag läkt så galet fort!! Vilken fantastisk kropp jag har som försöker ställa allt till rätta igen, och har läkt så mycket på kort tid. De flesta människor enligt läkare med lika många frakturer som jag haft, är sjukskriva 12 månader. Jag blir sjukskriven från 31/3 -21/8
Drygt 4 1/2 månad.. Men jag längtar tillbaka till mitt jobb, allt för att de ska bli som vanligt igen.
Tiden läker alla sår och de kommer den göra med mina också tillslut, de får ta lite mer tid bara. 

Antal kommentarer: 3

2016-07-12 11:16:42 - sätilaryttaren, ebengtssson@live.se, satilaryttaren.se

Det är något med att hoppa upp på en häst eller att bara få vara med en häst efter en olycka som ger läkningen en skjuts frammåt. Får du prata med någon ang olyckan, någon psykolog eller mentaltränare? :)

2016-07-12 11:30:11 - Lina, Etg@live.com

Hittade hit via en länk i en annan blogg - är djupt imponerad av dina första steg på din väg tillbaka! Och bröllopsplanering mitt i detta - stort grattis!! Livet fortsätter ju ändå, trots avbrott...(heart)
Har själv efter skada/operationer kämpat mej tillbaka under ett antal år både mentalt och fysiskt - så jag vet lite omfattningen av det mentala, särskilt i början. Ta bara en dag i taget, är mitt tips!! Man klarar så mycket mer än man tror och med små steg varje dag har man gjort stora framsteg under tiden, vilket man ser sen när man tittar tillbaka.
Hoppas du kan få njuta av sommaren! Kram(heart)

2016-07-27 13:14:07

Så skönt att läsa att din läkningen går så bra. Ta det lugnt så de mentala hänger med. Önskar dig all lycka och läkning. Styrka
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)