För  bilder, följ länken till min Instagram 

Lastbilen dog

2015-02-24

Tävlingen i söndags höll faktiskt på att sluta i katastrof på vägen, eller ja katastrof, men jag höll inte på komma till start. När vi hade åkt till Norrköping och hade en timme kvar till tävlingsplatsen stannade vi och tankade. Björnbom köpte semla, Meja och jag käkade bulle och vi alla var laddade  och förväntansfulla. Färdig tankade människor och bil skulle vi ge oss av. När jag vred på tändningen till bilen hände ingeting, gjorde det igen ihop om att jag drömmt. Men icke, bilen startade inte. Jag gick in på macken igen och bad om hjälp, en väldigt hjälpsam kvinna försökte hjälpa mig få igång bilen på bästa sett. För jag kan ingeting, absolut igenting om bilar. När vi står ute i ingenstans har en tid som vi hemskt gärna vill passa åkt 20 mil i dåligt väder och verkligen vill starta då blir man lite ledsen när bilen krånglar, den ska ju bara funka!!!

Precis som hoppet är ute att hinna till start, utan i stället funderat på hur vi ska ta oss hem igen med häst och allt glider det in en lastbil. Jag springer snabbt fram och frågar om han kan tänkas titta på bilen lite snabbt och bedömma om vi är körda eller om det bara är vi som inte hajar nått och bilen kanske går igång. Jag hade tidigare ringt min morbror för att rådfråga och han sa att ni kan prova putta igång bilen om det är startmotorn som krånglar. Jag kände just då att, nä inte med häst i och jag vet inte hur man rullar i gång en bil. Men denne underbart snälla lastbilschaffis som kryper under bilen  i vattenpölarna och konstaterar att jo, det är startmotorn. Han säger att han gärna lagat den åt mig men han hade inga verktyg med sig idag. Men även hans förslag var att putta igång bilen.

Vi lastar ur Robban på macken så jag och Meja kan putta bilen medans våran snälla lastbilschaffis knuffar i fram och hoppar in i bilen och får igång den!!!! Shit vilken lycka! Jag blev så glad, så tacksam. In med Robert igen, vi hade ringt innan till tävlingsplatsen och frågat om det var så att vi kom igång om jag kunde få en senare starttid och de väldigt snälla och förstående människorna på  Rappestads Ridklubb sa att de va inga problem. Mannen som hjälpte oss sa att parkera i en nedförsbacke så ni lätt kan rulla igång den själva när ni ska hem, den kan också starta som den ska.

En annorlunda start på dagen, men väldigt härligt att stötta på så hjälpsamma månniskor som dessa. Kvinnan på Statoil, lastbilschaffören, och Rappestads RK som lät mig starta senare. Det är inte alltid man får ett vänligt svar tillbaka.

 

Tack ni gjorde våran dag!

!Bildresultat för solsken

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)