För  bilder, följ länken till min Instagram 

dessa djur, el colle...

2014-01-21

Helgen 1/2 kommer Gustaf  och kör träning, vi kommer vara i Maria Holmqvist fina ridhus i Rånäs. Jag tar med mig Maddox och Robban (som alltid..).  Kanske att Constanzia får hänga med också, hon har känts riktigt fin sista tiden. Bärig, mjuk, lydig och en jättevilja att arbeta, jag gillar att rida henne så mycket!

Colle som råkar ut för allt, råkade även ut för en incident förra veckan. Jag hade bokat tid på Mälaren hos Gustav för att jag tyckt att han varit lite efter i h-bak, framför allt när jag börjat rida. Som om han varit lite stel, det har försvunnit när jag ridit och han har varit ok. Bråttom ,som jag alltid har, hjälpte Maria mig spola benen på colle innan jag skulle åka. Hon tyckte inte han ville stå still och mest trampa runt. Colle är ganska brà på att driva med folk, så när jag kom stod han still. När vi ledde ut han ur spolspiltan och till bussen gick han väldigt stelt.. tänkte inte mycket mer på de. När jag lastade av honom på kliniken var han lite upp i varv, så han skrittade in som vanligt. Gustav var lite sen så jag stod vid colle tills vi skulle få tid. Jag tyckte han verkade lite märklig i boxen, ville inte stå på nåt bakben och traskade oroligt runt.. När Gustav kom och vi tog ut han för att kolla den diffusa hälta jag åkt in med, kunde han inte gå.  jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta.. Gustav tittar på honom, känner och säger:

- " det är nog gaffelbandsfästet som verkar paj, el av. Vi får börja ultraljuda".

Å där står jag och säger att jag red hästen dagen innan och han var ok, och det är inte för denna hälta jag åkt in, de är nåt som bara känns i bland.. nästan ironiskt. När vi väl ultraljudar vågar jag inte ens fråga Gustav vad som syns, står mest och tänker att nu blir det avlivning. Men som tur är hittade vi en infektion i kotan. Troligen pga av vädret, först det mjuka å,sen frös det på och hästarna gick delvis igenom när de kom ut i hagen. Så han hade en reva i fram på bakbenet, väldigt liten men man fick inte ens ta på såret.  Han fick 6 dagars finadyne kur och penovet i halsen. Så nu är han på banan igen.. Så nu ska jag väl åka till Gustav igen och kolla upp de som jag hade tänkt från början. Det är bara den mannen som lyckas med sånt här.. Robban hade ett jättebrodd tramp, den rann blod och såg rätt illa ut. Han blev varken varm eller halt, han brydde sig inte ens när jag tvätta såret. känsliga Colle.. 

 

För er som kanske inte vet, men det är Gustaf Svalling som äger 1/2 Maddox och hjälper till med träning. Sen är det veterinär Gustav Croon som hjälper mig på Mälaren med halta djur.. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)