För  bilder, följ länken till min Instagram 

2013

2014-01-12

Så här mycket badade jag förra året, fötterna i Falsterbo efter träning.

 

2013, hur ska man summera detta år som gått..? Kanske ett av det mest turbolenta år som jag haft i mitt liv.

Året inledes med det tråkiga beskedet att mina föräldrar skulle separera, jobbigt även fast man är vuxen. Det har väl hängt med över hela året, och påverkat både de ena å de andra. Det hela har löst sig på de sätt att jag löser min far ur gården, så jag och min mamma kommer äga hälften var.. Det kommer bli jättebra  jag har ett litet projekt framför mig, bara lite renovering =)

 

Året började även med träning för Mattias i januari och lyckan att faktiskt Colle var tillbaka i träning, han kändes hur fin som helst dag 1 på träningen. Dag 2 kan hästen inte gå... akut åkte jag ju in med honom och Gustav hittade inge fel.  Han var riktigt dålig. Tillslut hittade vi en STOR blödning ovan karpus v-fram, karpaltunnen. Sagt och gjort operation och då blev han även av med kulorna. Konvalicent tiden skulle vara 2 månader, det blev 7 månader i stället..

Februari fortsatte med träning för övriga hästar och promenader med Colle.  Även mars såg ungefär ut så. Det blev inte först i april som tävlingarna började, och Robert som skulle göra sina kval till Falsterbo och Flyinge.  Vi inledde april med vinst på Brolöten med Robert! Det kändes bra för han gick sådär, lite bakslag då han inte riktigt tog skänkel inne på banan. Även Miss C gör sin debut på tävlingbanan och gör det riktigt bra, lag vinst och induviduell sjätte plats i Div III.

I maj rejält taggad efter Brolöten åker vi till Hogsta med Robban och han går som tåget, seger igen på hela 79.8%!!!! Grymt nöjd..  Vi fortsatte maj med en tredjeplats och en vinst på Segersta igen.. Robert och jag började hitta varandra lite mer. Vi var nu klara för Falsterbo och Flyinge.

I juni fick vi ett rejält bakslag, första utomhus tävlingen för Robban. En övertaggad Sara som fick kalla fötter förre start och allt blev fel.. Vi blev näst sist i klassen.. Surt. Miss C och Robban fick åka med till Hallstavik och göra utomhus klasser. Miss C sköter sig med bravur och slår Robert i klassen, Miss C 2a och Robert 6a. I denna veva började en viss affär bli klar också, Gustaf hjälpte mig så att fina fina Maddox kunde stanna hos mig. Så jag och Gustaf äger honom tillsammans nu, så himla glad.

Juli inleddes med Falsterbo, hur kul som helst!!! Vi hade ju inte våran bästa dag, jag rider fel..3 ggr.. Utesluten.. Vi hade endel missar innan mina klantiga fel också, så final hade det inte blivit i vilket fall som helst. Men det var grymt kul och i år ska jag ha med två hästar..

 

Efter Falsterbo blev det lite semester för mig och hästarna, några va på bete. Maddox kom hem igen mitten på juli och drabbades då av kolik. Jag hade lite tur att jag skulle ta in han och rida och då upptäckte att han var dålig. Usch, jag gick med han hela natten varje timme..

I augusti var det dax för Maddox att göra debut på tävling. Jag och mamma åkte till Motala och red 4-års kval. Vinst även med denna fina kille och färdig för Flyinge! Resten av augusti blev det träning.

 

September blev det en start med Robert, han gick en LA3 i Norrtälje som genrep inför Flyinge. Han skötte sig och vi blev endast slagna med en ½ poäng från vinst, så jag var nöjd. Vi red ihop 3 st 9or.. Maddox  gjorde ett genrep i Enköping också, men då var han just den larviga 4-åring han kan vara. Bus och bara massa protester..

Oktober blev det Flyinge, mycket problem att få ner två hästar när man bara har en liten 2-hästars bil.. Å en är hingst.. Men världens snällaste Carina Moren hjälpte mig köra ner Maddox, så han fick sällskap hela långa vägen till skåne. Taggad till öronen och två svinbra hästar med mig ville jag sååå gärna till final. Robban hamnade precis utanför final 1a kvalet, ny chans två dagar senare. Maddox gick fint och skötte sig bra i början, men ju mer trött han blev dessto hetare blir han. Vänster galoppen var mest fort, fina lovord från domare och vänner var jag nöjd ändå. Det var även så att flera ville köpa honom.. Han blir tillsalu senare.. Kval 2 med Robban var han sjukt fin i traven, vilken wow känsla jag hade! Men de sprack i skritten. Han började kvittra då en häst utanför banan gnäggade..J-vla skit... Men de är hästar, och han var bara 5-år då. Förövrigt skötte sig Maddox jättebra på nytt ställe och alla hästar. Robban däremot blev väldigt stressad, och hade grävt en grop i box.. Så jag besluatde och även ta kulorna på honom då. Bokade första bästa tiden, och 2 veckor senare var även Robert valack.

Maddox och Angelica väntar på besiktning.

November blev sista träningsmånaden, Gustaf var här och hjälpte mig och både Maddox och Robban gick som aldrig för. Robban är klar för 6-års klasserna redan här och i stort sett Maddox  också för sina 5-års klasser till nästa år. Miss C är också hyfsat klar, men inleder nog med lite lättare program. Colle är igång och går ganska bra massor med styrka saknas. Jag fick även veta att jobbet jag sökt i oktober är mitt!! Super skoj, det är det första jobb jag sökt med CV å allt.

December blir lite lugnare, mycket i skogen och mycket jobb för mig på, då ,Synsam. Lilltrollet Vito, som ser ut som en midget och inte mycket alls för världen drar när jag leder ut han och Vincent till hagen. Arg som ett bi håller jag hans kompis Vincent som lugnt står och väntar när han tramsar runt, Vito travar retligt lugnt och nära förbi oss. Men shit vad han kan trava och galoppera!!!! Jag har inte sett han röra sig så mycket på sistonde, och har mest försökt glömma honom lite då han inte ser kul ut. Så jag blev jätteglad i ilskan, jag har nästan funderat på att göra mig av med honom.. Men nu blir han kvar! Så det var ju lite tur att han drog en sväng.. Vi får väl se hur länge han får behålla kulorna....

 

Så kvar är som alltid att tacka alla som hjälper mig att kunna hålla på med det här.

Mamma, Maria, Cornelia, Meja, Ina och Angelica vilket gäng vi är! Både får vardag att fungera och tävling. Angelica som hängt med och groomat på nästan alla Robert tävlingar och många träningar börjar nog sakta kunna det här med dressyr ordentligt.  Maria som så snällt tar in mina grabbar på eftermiddagarna, mamma som mockar, Ina som groomar, Cornelia som hjälper mig rida. Min kusin Carolina brukar hjälpa mig mocka när hon är här, och moster Lena LUC som hjälper till och sponsrar. 

Måste tillägga en liten anekdot innan slutet, Cornelia som hjälpte mig att trimma lilla Lucy under året lyckades ju  ta henne till ungponny SM.. Vilken bedrift!

De vann en heldel tillsammans under året!

 

Antal kommentarer: 1

2014-01-12 22:44:47 - Mamma

:D(inlove)(flower)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)