För  bilder, följ länken till min Instagram 

Nu har även Robert blivit valack

2013-10-16

Det här är egentligen något jag funderat över en lång tid, att kastrera Robban. Dels för att det kostar minst 30 000kr att göra ett bruksprov, betäckningsstatistiken har sjunkit rejält sista åren så chansen ens få tillbaka dessa 30 000kr första åren känns tufft. Man kanske lägger ner pengarna på prov åså går hästen inte igenom.. Så jag hade lite bestämmt att Flyinge i år skulle avgöra om Robban skulle fortsätta som hingst eller inte. Som hingst hemma har han alltid varit jätte snäll, lätthanterlig. Inge konstigheter alls, folk har frågat om det är en hingst..

Rent ridmässig ser jag inte så mycket konstigheter annat än, han är 5 och hingst. Det kommer försvinna, han skötte sig ju super sista starten.

Men.. Robban var jätte stressad i boxen på tävlingsplatsen, han for runt och kunde inte slappna av. När jag var ute och gick med honom var han helt upp i varv, jag var tvyungen att bli jätte arg på honom för att han skulle fokusera på mig. Å jag vill inte bli sådär arg på min häst.. Så jag beslutade när jag var på Flyinge att vi skulle boka första bästa tiden, som var i måndags.. Allt har gått jätte bra, såret ser fint ut och jag hoppas kunna träna igen om 2 veckor när såret är läkt ordentligt.

Så nu av 4 hingstar i våras är bara 2 kvar och deras kulor åker snart också!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)