För  bilder, följ länken till min Instagram 

Colle på operationsbordet....

2013-02-21

Mycket har hänt sista tiden.. Hästar hit och hästar dit. Men en sak som har gjort att jag blev lite låg och deppig hände. Det var på Mattias träningen 14-15 januari.. Colle som varit så fin fick åka med på träningen, under lördagen var han jätte fin, passagen nära och fina byten. Mattias var nöjd och jag med. Så jag beslutade att ta Colle till träningen dagen efter oxå, han kändes sådär när jag värmde väldigt oliksidig och lite rulltig i galoppen. Efter en kort skrittpaus när vi skulle börja rida igen var han tokhalt... Helt plötsligt, så det var bara packa och åka hem igen med en jätte halt häst.

Jag bokade akut tid till Gustaf på Mälarkliniken, vi letade och letade men hittade inget fel.. Inget släckte hältan, å han var JÄTTE halt.. han var så halt att han nästan linkade fram skritt. Vi började fundera på om det var halskotpelaren, nervskador som spökade.. Jag åkte hem igen med ett återbesök bokat samma vecka för att se som vi kunde släcka bort högre upp, inget hände då heller fortfarande lika halt.. Vi åkte hem och jag gav honom Finadyne i halsen för att se om det blev bättre.. Ledsen och med hjärtat i halsgropen varje dag när man satt kanylen i halsen.. Mellan hopp och förtvivlan började jag se att han gick lite lite bättre varje dag..Det blev bättre, så pass mycket bättre att han kunde trava utan att halta rakt fram.

Undertiden har jag granskat honom väldigt mycket, och sett att han inte ens vill stödja på vänster fram när han vilat i boxen. Verkar haft ont i ryggen och stått konstigt när han kissar. Trots att han faktiskt kunde trava ganska bra...

Nytt återbesök bokade jag, livrädd för att vi skulle hitta något som inte går att reparera, och att Gustaf skulle tycka att det är lite meningslöst att hålla på med Colle..Jag berättade att jag tyckte han var tjock i vänster fram, Gustaf höll med, var rätt gallig ovanför framknät. Vi longerade och han travade okej, tydligt vänsterfram halt men han travade. Efter det sederade vi och ultraljudade vid gallan och såg att han har en rejäl blödning!! Det är därför han varit sååå halt, och de andra gångerna vi varit in har han ju inte ens varit svullen där. (plus att vi försökt släcka ut hela benet utan resultat..) Så på måndag har vi bokat tid för operation för att rensa upp... Han kommer även då att bli valack.. Två månaders konvalescens och för hoppningsvis är han ok efter det. Han har ju antagligen sträckt sig på isen, för den veckan han blev halt var det jätte halt ute och Colle är rätt klantig.. Han är lite min stora kärlek den där Colle.. Mycket känslor när det är något med honom. Och han lyckas ju också alltid  stöka till det.. Nu håller vi tummar och tår att allt går som planerat på måndag, och hem kommer en frisk valack!

Antal kommentarer: 3

2013-02-21 16:00:00

(heart)(heart)

2013-02-21 19:37:03

Hoppas allt går bra med Colle nu då!!

2013-02-21 21:32:35

(heart) d hoppas jag med
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)