För  bilder, följ länken till min Instagram 

Liten årskrönika

2013-01-20

sammanfattning av 2012

Januari

Året började med träning för Hanchen på finaste Robban, följt av programträning för Gustaf  med Boris och Florie. Lilla Consatnzia startade också här sin träning mot kvaliten.  Alla trimmade och vintern började på nåt sett i januari förra året, vi fick den första riktiga snön då.

Februari

borttagning av lösbenbit i på Colle, en liten,liten bit hittade vi i kotan som vi har tagit bort ihopp om att den orsakat hans märkliga hälta fram och tillbaka.  Februari följdes av Gustaf träning och träning för Mattias. Robban började visa mer och mer kvaliter. Kallt var det också... -22 grader hade vi flera dagar, så det var lite kallt att rida.

Mars

Mars rullade på med träning och förberedelser för Robbans och Floires första tävling i slutet på mars Div III på Österåker. Tävlings debuten gick bra, Robban fick en fin rosett och Florie hamnade i mitten. Colle gjorde återbesök och behandlades i kotan och halsen, han fick lifta med mamma till kliniken.

April

Florie gick första kvalet till Breeders i Enköping, började bra men blev väldigt het mot slutet. Bra trav program, men tog nog inte ett steg i skritt. Förberelelser inför Breeders kval i Hogsta med både Boris och Florie fortsatte efter Enköping. Där gjorde Boris gott ifrån sig, hamnade på 70% trots endel missar! Florie sköte sig mycket bättre denna gång och fick 65%

Maj

Fortsatte med Flera Breeders kval båda i Uppsala, Boris blev väl taggad denna gång och stod lite på bakbenen vilket sänkte total poängen rejält... Men fin är han.. Florie bet sig i tungan på framridningen så jag fick tyvärr stryka henne. Lite snopet..  Mellan kvalen han Florie göra en fin start i Norrtälje LC och fick super fina 72.2% och vann!! Duktigt.

Juni

Colle börjar komma tillbaka lite efter nästan 2-års vila. Han joggas och rids lite på banan.. Han känns bra. Robban knappar in mer och mer på Colle, vem är bäst egentligen? Boris har lämnat stallet och kommer fortsätta sin bana med Julia Logårdh istället.

Juli

Hoppning har vi pysslat med sen i april, hästarna iallafall. För det är mest Angelica som hoppat och jag groomar. Dom har blivit säkare och säkrare.. Alla älskar att hoppa!

Augusti

Maddox gör entre i stallet, gänglig och som en stor bebis med underbara gångarter. Sista förberedelserna inför kvaliten med Rico, Consatanzia och Robert görs.  Kvaliten går smidigt med alla hästarna och alla hållpunkter som gäller. Dom får alla fina omdömen och kanske årets största framgång kom här, med seger för Robban och högsta gångartspoäng.

988-9 på gång och typ... Han är en dressyrhäst iallafall..

September

Vi började med kval i Enköping, där Robban kändes fin men domarna verkade helflumiga denna dag. Hamnade på 11 plats av 46st, placerad , med "bara" 75%, räcker inte ens till kval.. Mycket besvikna åkte vi därifrån.  Uppladdningen mot Flyinge fick fortsätta med Hanchen och Gustaf träningar.

Oktober

Vi inlede med Flyinge, Robban var fin! (eller var det Robban, stekar Leffe el Nasse..?) Nöjd, men lite missnöjd.. Hade velat ta oss till final, men STORT starfält med 63 hästar och bara 10 till final. Vi hamnade på en god 22 plats och hamnade iallafall förre nästan alla som fick högre en oss i Enköping.. Lite revanch.. Jag tog även ut Colle på två starter som resulterade i en 7 plats i msB2 och en 2 plats i msB4 med fina 67,8%! Färdig kavalad msvA... På två starter i msB4... Duktiga Colle.

November

Var en regning månad, som nästan alltid. Jag livade upp det lite med att faktiskt köpa två nya hästar. I mitten på november anlände Vito och Vincent.. Vincent fick jag inte äga mer än några dagar, för Cornelia Fredriksson kom och ville köpa finaste. Men han bor kvar här hemma med Vito, dom är som Jing och Yang. Trivs väldigt bra i varandras sällskap. Maddox den lilla sparven drabbas av en hovböld, så han fick stå på stall nästan 3 veckor. Men jag tror det var bra för honom, han fick bli lite vuxen.. Nenne är inte alltid med honom även fast man skriker.

December

Hästarna och Sara tar det lite lugnt nu, jag brukar gilla det innan jul. Alltid mer på Synsam då också.. Colle går som vanligt, men resten av gänget tar det lite solo. Inför julen fick jag ju mina nya fina stövlar också- God jul från Sara till Sara.. Ska nog fortsätta köpa julklappar till mig själv... Nu väntar vi med spänning på 2013, det kommer bli ett intressant år.. Många planer..

Måste även passa på att tacka alla inblandade under året, som lägger ner enegi på att hjälpa mig med mina hästar! Angelica som hoppat alla, Maria som hjälper mig med Colle, mamma som hjälper mig med alla hästar när jag jobbar, Pelle som kan luncha och mocka när det krisar, pappa som hjälper till med både det ena och det andra, Carolina som groomar när tid fins. Men även Cornelia, Meja, Lena, Benke, syster och bror tack alla för all hjälp och stöd! Det hade inte gått utan er!! Puss och Kram till er alla =)

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)