För  bilder, följ länken till min Instagram 

Traktor vs fyrhjuling

2011-04-13

Ibland börjar man fundera mer än andra dagar vart tekniken är på väg...

Vi har länge tänkt att vi skulle köpa en fyrhjuling till gården för den skulle vara lite smidigare än traktorn. Dels för att det skulle underlätta att ge hästarna lunch på dagarna, vattna dem och kunna vattna ridbanan i sommar. Och en stor anledning var nog också att min far velat ha en under en lång tid.

Sagt och gjort, i början på februari i år köpte vi en split ny. Skit kul! Jag har plogat så mycket jag orkat under vintern med den, kört vatten och lunch till hästarna, kört fast i snön och kommit loss. Den är verkligen super bra.

Fram tills i förrgår.. Då startar den inte. Jag kan ingenting om sånt. Så jag lämnade nyckel till far och sa att den va paj. Han kollade på den och kom fram till att det går att dra igång den manuellt, så det verkar väl va lite el fel eller så. Jag orkar inte dra igång så den måste till nån service eller nåt, så nu bli det skottkärran igen...

Å med tanke på tekniken, så måste jag återkomma till våran traktor. I höstas när det kom 1m snö på en dag, så hann jag inte köra in traktorn i garaget. Vilket råkade resulterade i att traktorn stod ute hela vintern, minus 30 och en jädra massa snö på den. Inte så bra. När snön började tina, nu i mars bestämde jag mig för att ta hand om traktorn lite och köra.

Man sätter i nyckel slår på tändningen och trycker på en knapp för att starta, exakt lika som våran NYA fyrhjulling. Bara det att traktorn mullrar till lite spottar lite diesel och startar utan problem. En ganska viktig aspekt i sammanhanget  är att traktorn är från 1964!!!!! En gammal volvo traktor som vi haft i 15 år som alltid fungerat utan gnäll, men nya fyrhjulingen från 2011 måste på service!!! Varför slutade man att tillverka prylar som verkligen fungerar...???

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)