För  bilder, följ länken till min Instagram 

Flyinge

2012-10-07

Så var Flyinge avklarat för det här året. Kort men väldigt intensivt. Ca 650 startade totalt sett under helgen, hästar mellan 3-7 år både hopp och dressyrhästar. Man kan ju enkelt säga att breeders är unghästarnas SM. Det bästa ur varje årgång tävlar mot varandra i både dressyr och hoppning. Bland 4-åringa dressyrhästar hade 62st kvalat genom både kvaliten och regionala championatskval, vilket var ett stort och väldigt starkt startfält.

Robban gick ut tillsammans med två andra hingstar ganska tidigt i startfältet som nummer 12,13,14. Han var väldigt övertaggad på framridningen och väldigt stressad, stod på bakbenen flera gånger och gnäggade helatiden. På Flyinge ligger framhoppnigen och dressyrframridningen brevid varan så det rör sig VÄLDIGT mycket hästar runtom, även en stor sopmaskin åkte runt när vi red fram. Så jag har överseende med hur han reagerade. Väl inne på banan skötte han sig bra, traven och skritten kändes fin, galoppen lite lätt i bak med endel omslag som resultat och jag hade lite svårt att få fram honom. Men överlag är jag ganska nöjd med hur han gick.

 

 Resultatet blev en 24plats med fina 75.2% vilket är höga poäng, men jag hade ju önskat en finalplats. Men startfältet var tufft, från 24 plats upp till 10 plats skllde det 3%. Vilket är väldigt tajt...

Robban fick två nya olika smeknamn i Skåne, Stekar Leffe och Nasse. Stekar Leffe hoppas vi att vi lämnade kvar i baren på Flyinge han var så dryg och störig, medans Nasse var han som jag hoppas kom med hem.

Emma har friserat honom så han inte hade ett långt hårstrå på hela kroppen, öronen är toktrimmade. Så fin!

Vi hade hyrt en super mysig lägenhet på en gård 10min från Flyinge.

Emma fann kärleken i underbara Christo, han vann breeders förra året som 3-åring.

Hon är dyr i drift Emma...

Dom hade pimpat Craaford hallen rejält i år, värme längs hela läktaren och servering i anslutning till banan väldigt trevligt.

På Flyinge är det hjälmtvång helatiden när man leder hingst och visar vid hand. Dom hade jobbat väldigt seriöst just på hjälmpunkten, då speakern på läktaren också hade hjälm...

Det ser tomt ut på läktaren, men det var löshoppning och där hindren står får ingen sitta. Hela andra långsidan var full.

Typisk bild på stekar Leffe.

Bild på lilla Nasse...

Sammanfattat har vi haft det jätte roligt och kul att se alla fina hästar. Emma och Angelica har varit två fantastiska groomar och vänner att ha med sig. Hoppas dom vill följa med fler gånger..

I minnet har jag Gunnarlundas fina Zgander,  Charlotte Haids Qatar och Arnolds Contant Q.  Tre helt underbara herrar.

 

Antal kommentarer: 2

2012-10-07 21:50:55 - Emma

Tack själv. Det var supertrevligt!

2012-10-07 22:20:01 - Christin

Härlig rapportering! Kul att ni är nöjda och har haft det bra, synd på galoppen, men.. Han är ju suuuuperfin!! :D
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)