För  bilder, följ länken till min Instagram 

Här finns info från sommaren till januari

2011-02-23

Januari

Även min ponny är under inridning, hon är jätte duktig. Mycket smidigt med så där små hästar, det händer inte så mycket om de inte vill. Ska försöka ta lite bilder på henne, hon är mycket vacker. Pappa är en Schockemöhle ponny hingst Hilkens Black Delight, och morfar är samma som Flyinges ponny hingst  Power Boy, Valentino.  Hon är 137cm nu, så hon bli nog en liten D-ponny. Kan inte så mycket höjd på ponny ,men hon är född i juni så hon är ju bara 2 ½ år så vi hoppas hon växer lite till.

Snön verkar tyna bort lite våren verkar just nu inte vara så långt borta. Tävlings planerandet är i full gång, Boris kommer komma ut på några lokala LB och Colle startar nog upp med en msvB4 i Högbo. Mr Perfect kommer tränas mot att gå ut i msvC under våren, med sikte på att försöka nå 62% där. De blivande 3-åringarna laddar upp med träning till 3-års test i maj.

December

Träningen för Pether  Markne gick super bra, så jag ska försöka åka dit igen så fort julen är över. Vi la Colle lite lägre i formen så han skulle bli mer stilla med huvudet, och ännu aktivare bak och det fungerade jätte bra. Jag ska se om jag får ut något på youtube.  På vägen hem lyckas jag och mamma backa in i en vattenpump hos Pether. Den stod som prydnad, (vi hade dessutom råkat parkera lite fel, som vanligt *hihi*) så det var lite trångt när vi skulle hem, mycket snö och en stor trailer.. SÅ himla pinsamt, men olyckor händer ju... =( 

November

Har just avlagt sista delen av mitt prov till att bli diplomerad unghästberidare. Diplomet kommer att delas ut under Globen Horse Show, se mer under fliken unghästberidare!

 

Robert DeNiro visad på rådgivande bedömning med mycket goda omdömen. Rekommenderas att visas nästa år igen, då han var lite för outvecklad för bruksprov v.9. Men vi hoppas på bruksprov 2012.

September

I slutet på augusti fick vi hastigt ta bort våran bästa rottweiler hanne Cimon. Det tog väldigt hårt på mig att han försvann bort så fort, han var bara 7 år. De börjar gå lättare nu, tiden läker alla sår. Men vi oxå hunnit köpa en ny valp, som helst är galen, Sam. Sam blir den nya vakthunden här på gården. Se bilder i galleriet!

 

Colle skötte sig i lördags, duktig med en del missar men han har nog aldrig varit så ridbar inne på banan!! Resultatet blev 63,9%  och  precis utanför placering, mycket duktigt. Nästa säsong då kommer vi. =)

Augusti

Håller på att rida in lill-Robban också, han är jätte duktig.( el han är nog  inte så liten längre) Går att skritta på honom efter att vi bara suttit på honom 2 gånger innan. Han är ju bara 2½ år. Hans ben är bättre från sommaren, men de är fortfarande tjocka där han är vit..

Juli

Mycket lugnt med tävlingar nu, nästa start blir förmodlingen på hemma klubben i msv B2. Robban fick jag hämta hem från betet, jag hittade honom med 4 super tjocka ben och sprickor över hela benen. Han åkte akut till Mälaren Hästklinik där vi har  konstaterat att han fått en allergisk reaktion, fotosensitivitet, hela benen såg ut som han fått en brännskada allt skinn släppte.. Jätte äckligt.. Men nu nästan 3 veckor senare börjar det bli bättre, sakta men säkert. Blir nog tyvärr inget mer bete för honom i år.

Juni

Håbo 20 juni, Colle gick jätte fint idag, lydig inga större missar. Han fick tyvärr alldeles för dåligt betalt (tycker jag) hamnade på 63,5% å typ 10 plats, en 8 resten 6 och 7. Så ibland undrar man varför man inte börjar med schack istället.. Lilleman hängde också med, men jag tror han var trött idag. Han brukar kunna bli spänd, men idag ville han inte lyssna alls  emellanåt. Så denna tävlings helg var lite tråkig..

Maj

  Don Corleone har gått sin första tävling för året på Hogsta den 16 maj och vi blev placerade tvåa. Bluetooth som är en 9-åring e.Davingon I ägs av Angelica Hessler, Lilleman som han kallas är en svart mycket vacker häst som skötte sig mycket bra på tävlingen. I Vallentuna 30 maj debut i medelsvår för både Colle och Lilleman, det skötte sig helt ok, tyvärr mycket missar så vi hamnade nånstans i mitten. Nästa start i Håbo 20 juni.Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)